Roštěná se sardelovou pastou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1012 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 75 g
- Sodík 881 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 291.3 mg
- Draslík 230.2 mg
- Vláknina 3866.7 mg
- Vitamín A 3866.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky roštěné po okraji nařízneme, naklepeme, potřeme sardelovou pastou a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurky nakrájíme na kolečka.
-
2
Plátky roštěné zprudka osmažíme po obou stranách na másle s olejem, přimícháme cibuli a chvíli smažíme. Maso podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do omáčky zašleháme smetanu a prohřejeme. Omáčku přecedíme, vmícháme do ní okurky a přelijeme jí maso.