Pekařské brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 ks Cibule
  • 6 stroužek Česnek
  • 4 dl Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1206 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 808.3 mg
  • Vláknina 12987.5 mg
  • Vitamín A 12987.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu česneku, tymián a rozmarýn přivedeme k varu v kuřecím vývaru, odstavíme a necháme 15 minut louhovat.

  • 2

    Zatím oloupeme brambory a cibuli, brambory nakrájíme na plátky, cibuli a druhou polovinu česneku osmažíme na oleji dozlatova.

  • 3

    Do vymazaného pekáče vrstvíme střídavě plátky brambor a opečené cibule, nakonec zalijeme vývarem tak, aby sahal do dvou třetin pekáče. Pokapeme olivovým olejem a pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu