Jednohubky – karbanátky se sýrem
Suroviny
- 200 g Salát hlávkový
- 200 g Hovězí maso přední
- 250 g Vepřová plec
- 80 g Sýr Čedar
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Cibule červená
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Cukr moučkový
- 3 špetka Pepř bílý
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 4 polévková lžíce Máslo pomazánkové
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1.5 polévková lžíce Řeřicha
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- 4 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 41 g
- Sodík 610 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 188.9 mg
- Draslík 382.8 mg
- Vláknina 4683.5 mg
- Vitamín A 4683.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou cibuli očistíme a drobně pokrájíme. Omyjeme řeřichu. Řeřichu drobně pokrájíme a odložíme do mísy. Maso omyjeme, osušíme a pomeleme.
-
2
Mleté vepřové maso z plece spolu s mletým hovězím předním masem dáme do mísy. Přidáme žloutek, hořčici, cibuli, strouhanku, bílý jogurt, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a odložíme na 2-3 hodiny do chladničky.
-
3
Nastrouháme tvrdý sýr. Před vytvarováním karbanátku vmícháme do pomletého masa sýr a v rukách vytvarujeme malé karbanátky. Poklademe je na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova přibližně 20 minut.
-
4
Připravíme si krém: do misky dáme majonézu, pomazánkové máslo, čerstvě pomletý pepř, cukr, sůl a řeřichu a vyšleháme.
-
5
Omyjeme listy hlávkového salátu, vodu setřepeme. Salát ozdobně
-
6
položíme doprostřed talíře, okolo poklademe karbanátky, každý ozdobíme (pomocí zdobícího sáčku) krémem a hned servírujeme.