Jednohubky – karbanátky se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Salát hlávkový
  • 200 g Hovězí maso přední
  • 250 g Vepřová plec
  • 80 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Cibule červená
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Cukr moučkový
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 4 polévková lžíce Máslo pomazánkové
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1.5 polévková lžíce Řeřicha
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 4 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 610 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 188.9 mg
  • Draslík 382.8 mg
  • Vláknina 4683.5 mg
  • Vitamín A 4683.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou cibuli očistíme a drobně pokrájíme. Omyjeme řeřichu. Řeřichu drobně pokrájíme a odložíme do mísy. Maso omyjeme, osušíme a pomeleme.

  • 2

    Mleté vepřové maso z plece spolu s mletým hovězím předním masem dáme do mísy. Přidáme žloutek, hořčici, cibuli, strouhanku, bílý jogurt, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a odložíme na 2-3 hodiny do chladničky.

  • 3

    Nastrouháme tvrdý sýr. Před vytvarováním karbanátku vmícháme do pomletého masa sýr a v rukách vytvarujeme malé karbanátky. Poklademe je na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova přibližně 20 minut.

  • 4

    Připravíme si krém: do misky dáme majonézu, pomazánkové máslo, čerstvě pomletý pepř, cukr, sůl a řeřichu a vyšleháme.

  • 5

    Omyjeme listy hlávkového salátu, vodu setřepeme. Salát ozdobně

  • 6

    položíme doprostřed talíře, okolo poklademe karbanátky, každý ozdobíme (pomocí zdobícího sáčku) krémem a hned servírujeme.

Komentáře k receptu