Francouzský chléb z domácí pekárny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 3.5 g Droždí sušené
  • 500 g Mouka pšeničná polohrubá voženílkova
  • 10 ml Olej olivový
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 3.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 5.7 mg
  • Vláknina 313.8 mg
  • Vitamín A 313.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme olej a přisypeme mouku. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

  • 2

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program na francouzské pečivo pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.

  • 3

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout. Upečený chléb nepřikrýváme, aby měl křupavou kůrku.

Komentáře k receptu