Francouzský chléb z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 2 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 5.7 mg
- Vláknina 313.8 mg
- Vitamín A 313.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme olej a přisypeme mouku. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
-
2
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program na francouzské pečivo pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.
-
3
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout. Upečený chléb nepřikrýváme, aby měl křupavou kůrku.