Vláčný bílý chléb z domácí pekárny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 30 g Droždí
  • 30 g Solamyl
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 11 kávová lžička Cukr třtinový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Multivitamín šumivé tablety
  • 3.5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 75.5 mg
  • Vláknina 316 mg
  • Vitamín A 316 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodě rozpustíme šumivou tabletu.

  • 2

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s rozpuštěnou tabletou, přisypeme mouku smíchanou se Solamylem a kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj dáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

  • 3

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.

  • 4

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout. Krájíme až několik hodin po upečení.

Komentáře k receptu