Bažantí prsa nadívaná
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 200 g Zelí hlávkové bílé
- 200 g Kuřecí stehna
- 100 g Sádlo vepřové škvařené
- 50 g Rozinky tmavé
- 600 g Bažantí prsa
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 200 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Brambory
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Lanýž
- 1 špetka Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 926 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 67 g
- Sodík 547 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 236.2 mg
- Draslík 836.1 mg
- Vláknina 5357.5 mg
- Vitamín A 5357.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umeleme omytá kuřecí stehna, osolíme, opepříme a vyšleháme se smetanou a vejci dohladka.
-
2
Rozřízneme podélně omytá bažantí prsa, vyložíme plátky z lanýže a potřeme směsí. Osolíme, opepříme, zabalíme do plátků larda (špeku) a dozlatova opečeme po obou stranách. Dáme dopéct do trouby na 8 minut při teplotě 180 stupňů.
-
3
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zelí, zalijeme vínem a doměkka podusíme. Přidáme cukr, sůl, rozinky a bramborem zahustíme.
-
4
Podáváme teplé.