Kuře à la paprika
Suroviny
- 40 g Paprika mletá sladká
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 500 ml Mléko plnotučné
- 2 kávová lžička Máslo čerstvé
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 dl Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 48 g
- Sodík 827 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 217.1 mg
- Draslík 1018.8 mg
- Vláknina 8626.5 mg
- Vitamín A 8626.5 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa s kůží omyjeme, osolíme, opepříme. Z obou stran je opečeme na rozpáleném oleji do zlatova a vyndáme.
-
2
Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, zaprášíme sladkou paprikou, zalijeme vývarem a mlékem. Přidáme opečená kuřecí prsa, dusíme do měkka.
-
3
Poté maso vyndáme, omáčku zahustíme jíškou z másla a hladké mouky, povaříme. Přidáme smetanu, trošku másla, sůl, pepř a vyšleháme.
-
4
Hotovou omáčku přecedíme na kuřecí prsa a ihned podáváme.