Sladové housky s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Rozinky tmavé
  • 1.5 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2.4 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Sladový extrakt
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 5.5 mg
  • Draslík 18.6 mg
  • Vláknina 403.5 mg
  • Vitamín A 403.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, slad, třtinový cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím. Do jednoho rohu pečicí nádoby vsypeme sušené mléko.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před koncem cyklu "hnětení" k těstu přidáme rozinky. Některé přístroje nás na to upozorní zvukovým signálem.

  • 4

    Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, prohněteme a rozdělíme na 8 stejně velkých dílů. Vytvoříme z nich koule, dáme je v dostatečném odstupu na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvakrát větší objem.

  • 5

    Troubu předehřejeme na 200°C a housky pečeme přibližně 15 až 20 minut, až mají zlatavou barvu.

  • 6

    Během pečení ohřejeme mléko a rozpustíme v něm krupicový cukr, směsí pak po upečení ještě teplé housky potřeme, Podáváme nejlépe ještě teplé.

Komentáře k receptu