Indický chléb s chilli
Suroviny
- 450 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Droždí sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 1.75 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 6 polévková lžíce Koriandr mletý
- 1.4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce Jogurt bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 3 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 241.8 mg
- Vláknina 1518.7 mg
- Vitamín A 1518.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný česnek a chilli papričku nakrájíme najemno.
-
2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme 2 lžíce oleje, jogurt, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.
-
3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před koncem cyklu hnětení přidáme koriandr, nakrájený česnek a chilli papričku. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
-
5
Těsto pak rozdělíme na 6 stejných dílů, každý vyválíme do tloušťky 5 mm a tvaru trojúhelníku, dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout 30 minut, dokud nemá dvojnásobný objem.
-
6
V pánvi rozpálíme olej a na něm vykynuté trojúhelníky smažíme z obou stran přibližně 3 minuty, dokud nemají zlatavou barvu.
-
7
Indický chléb podáváme teplý.