Fíkové občerstvení
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 1 g
- Sodík 705 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 19.8 mg
- Draslík 487.9 mg
- Vláknina 10148 mg
- Vitamín A 10148 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a oloupeme čerstvé fíky, nakrájíme je na dílky a dáme do mísy. Pokapeme je limetkovou šťávou a pomerančovým likérem. Omyjeme meduňku, lístky otrháme, přidáme k fíkům, promícháme a necháme asi 7 minut odležet.
-
2
Ze sušeného hovězího masa ostrým širokým nožem nakrájíme velmi tenké plátky, které stočíme do kornoutků. Sladký červený pomeranč omyjeme, osušíme a nakrájíme na dílky. Listy kadeřavého červeného salátu omyjeme a vodu setřepeme.
-
3
Na velkou mísu naaranžujeme listy salátu, na ně střídavě poklademe pokrájené fíky s dílky pomeranče, mezi fíky položíme kornoutky sušeného masa, ozdobíme lístky meduňky a servírujeme.