Salát z čekanky a karotky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 15 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 586 mg
- Vláknina 15292.5 mg
- Vitamín A 15292.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Puky čekanky očistíme, nakrájíme na proužky, osolíme a necháme v míse alespoň 15 minut pustit šťávu, kterou následně vylijeme. Mezitím očistíme a na jemno nastrouháme karotku. Zálivku připravíme smícháním citronové šťávy s olejem, cukrem, solí a pepřem.
-
2
K čekance přimícháme karotku, přelijeme zálivkou a necháme vychladit.