Italské chlebové tyčinky se sezamem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 71 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 1 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 15.3 mg
- Draslík 13.4 mg
- Vláknina 436 mg
- Vitamín A 436 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a půl lžičky soli. Oba druhy mouky smícháme, směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme sušené mléko, vše poprášíme droždím.
-
2
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
3
Pečicí nádobu se surovinami vložíme do přístroje, nastavíme na program "těsto", zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučněnou pracovní plochu a prohněteme.
-
4
Z těsta oddělujeme kousky ve velikosti vlašského ořechu, ty pak vyválíme na tyčinky o síle tužky a pokládáme na olejem mírně potřený plech. Všechny tyčinky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a osolíme. Nenecháváme je již znovu kynout.
-
5
Troubu předehřejeme na 200 stupňů a tyčinky v ní pečeme přibližně 10 - 15 minut, až získají zlatavou barvu a budou křupavé. Upečemé necháme pomalu vychladnout.