Špagety s pikantní mušlovou směsí
Suroviny
- 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 650 g Mušle v nálevu
- 410 g Špagety
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Chilli paprička
- 2 ks Citrony
- 4 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1475 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 60.7 mg
- Draslík 722.5 mg
- Vláknina 5185.5 mg
- Vitamín A 5185.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a na tenké plátky nakrájíme 4 stroužky česneku, nadrobno nasekáme 4 červené chilli papričky, konzervovaná rajčata vyjmeme z konzervy, okapaná nadrobno pokrájíme. Pak rozsekáme 3 lžíce petrželové natě, vymačkáme šťávu ze 2 citronů a do cedníku vysypeme mušle z konzervy. Část nálevu z mušlí odložíme pro pozdější použití.
-
2
V osolené vodě se lžící oleje uvaříme špagety „al dente“. Uvařené propláchneme, dáme okapat a uchováme v teple.
-
3
V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje, snížíme příkon tepla a smažíme česnek, až začne zlátnout. Potom přidáme rajčata s chilli papričkami, smažíme ještě několik minut. Do osmažené směsi vsypeme mušle, polovinu posekané petrželky, zbytek oleje, citronovou šťávu, špagety a část nálevu z mušlí. Osolíme, opepříme, promícháme a 5 minut necháme dobře prohřát.
-
4
Servírujeme posypané zbytkem sekané petrželky.