Chléb z podmáslí s medovou příchutí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Droždí sušené
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 2.85 dl Mléko - podmáslí
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 14.8 mg
  • Vláknina 578 mg
  • Vitamín A 578 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a podmáslí, přidáme med a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečená kůrka, a zapneme.

  • 4

    Po ukončení programu přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu.

  • 5

    Chléb vyklopíme, potřeme medem a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu