Chléb s mandlemi, rozinkami a skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 16 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 70.3 mg
- Vláknina 2746 mg
- Vitamín A 2746 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle nasekáme najemno.
-
2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl, mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme skořici a vše poprášíme droždím.
-
3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou kůrku, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení – některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme rozinky a nasekané mandle.
-
5
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.