Chléb ze směsi hladké a celozrnné mouky - malý bochník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 8 g
- Sodík 415 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 10.8 mg
- Draslík 87.9 mg
- Vláknina 10395 mg
- Vitamín A 10395 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme máslo, cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
-
2
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
3
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme.
-
4
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.