Chléb ze směsi hladké a celozrnné mouky - malý bochník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 225 g Mouka pšeničná hladká
  • 225 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Droždí
  • 3 dl Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 10.8 mg
  • Draslík 87.9 mg
  • Vláknina 10395 mg
  • Vitamín A 10395 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme máslo, cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme.

  • 4

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu