Kančí guláš s bramborami a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Kančí maso
  • 500 g Cibule
  • 200 g Celer bulvový
  • 200 g Mrkev kořen
  • 100 g Rajčata
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 15 g Pažitka
  • 100 g Hrášek
  • 600 g Brambory
  • 1 g Bobkový list
  • 2 g Tymián sušený
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 8 g Sůl
  • 30 g Jíška hotová tmavá
  • 4 g Rozmarýn sušený
  • 200 g Sádlo škvařené
  • 1800 ml Voda pitná
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 582 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 32.3 mg
  • Draslík 755.4 mg
  • Vláknina 14004.5 mg
  • Vitamín A 14004.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí přední maso odblaníme, nakrájíme na větší kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, očištěný celer s mrkví nastrouháme nahrubo, petrželku s pažitkou posekáme, česnek prolisujeme, brambory oškrábeme a nakrájíme na stejně velké kostky jako maso.

  • 2

    V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme maso s cibulí, osolíme, opepříme a osmahneme. Podlijeme troškou vody, podusíme a za občasného podlévání dusíme aspoň hodinu.

  • 3

    Potom přisypeme hrášek, celer s mrkví, rajčata, brambory, česnek, okořeníme bobkovým listem, tymiánem, rozmarýnem, zahustíme jíškou a dodusíme.

  • 4

    Guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící, posypaný pažitkou s petrželkou.

Komentáře k receptu