Chléb celozrnný - velký bochník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 600 g Mouka žitná celozrnná
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Droždí
  • 4 dl Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 777.7 mg
  • Vláknina 47748 mg
  • Vitamín A 47748 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu s citronou šťávou, pak přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme.

  • 4

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu