Kančí guláš s rajčaty a paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Kančí maso
  • 700 g Cibule
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 80 g Kečup
  • 50 g Slanina vepřová
  • 250 g Rajčata
  • 200 g Paprika červená
  • 25 g Jíška instantní
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 720 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 21.8 mg
  • Draslík 435.7 mg
  • Vláknina 8740 mg
  • Vitamín A 8740 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné přední kančí maso nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kratší proužky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme cibuli, osmažíme dozlatova, přidáme maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Přidáme papriky, rajčata a podusíme ve vlastní šťávě.

  • 3

    Jakmile se tekutina téměř vydusí, posypeme mletou paprikou, přidáme kečup, česnek, podlijeme pivem, horkou vodou, provaříme, zahustíme jíškou, podle chuti dosolíme a dodusíme.

  • 4

    V pánvi částečně rozškvaříme kostičky slaniny, přilijeme do guláše, provaříme a odstavíme.

  • 5

    Guláš podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu