Kančí guláš s rajčaty a paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 28 g
- Sodík 720 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 21.8 mg
- Draslík 435.7 mg
- Vláknina 8740 mg
- Vitamín A 8740 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněné přední kančí maso nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kratší proužky, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme cibuli, osmažíme dozlatova, přidáme maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Přidáme papriky, rajčata a podusíme ve vlastní šťávě.
-
3
Jakmile se tekutina téměř vydusí, posypeme mletou paprikou, přidáme kečup, česnek, podlijeme pivem, horkou vodou, provaříme, zahustíme jíškou, podle chuti dosolíme a dodusíme.
-
4
V pánvi částečně rozškvaříme kostičky slaniny, přilijeme do guláše, provaříme a odstavíme.
-
5
Guláš podáváme s dušenou rýží.