Smažení okouni

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Okoun říční
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 689 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 75.5 mg
  • Vláknina 3332.6 mg
  • Vitamín A 3332.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, vykuchané okouny omyjeme a podélně rozdělíme na poloviny. Osolíme a obalíme v mleté paprice, hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.

  • 2

    Obalené ryby smažíme na pánvi na oleji dozlatova. Podáváme s dílkem omytého citronu.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Komentáře k receptu