Žralok s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Žraločí steak
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.1 l Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 793 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 209.4 mg
  • Draslík 304.3 mg
  • Vláknina 157 mg
  • Vitamín A 157 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostíme žraločí steaky a stáhneme kůži. Omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.

  • 2

    Máslo s olejem rozehřejeme ve woku. Osmahneme rybu z obou stran 6 minut, poté odložíme do tepla.

  • 3

    Do hrnce nalijeme šlehačku a sherry, uvedeme do varu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne a polovina tekutiny se nevypaří. Přidáváme po troškách máslo a vyšleháme. Omáčku osolíme a opepříme.

  • 4

    Steaky dáme na talíře, přelijeme je omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu