Jelení guláš rychlý

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Jelení kýta
  • 200 g Cibule
  • 20 g Feferony
  • 150 g Lečo sterilované
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 180 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 300 g Rohlíky bílé
  • 500 ml Voda pitná
  • 60 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1292 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 770.6 mg
  • Vláknina 7730 mg
  • Vitamín A 7730 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z jelení kýty nakrájíme na menší kostičky nebo na nudličky, osolíme a lehce opepříme, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, feferonku rozkrojíme, seškrábneme semínka a lusk nasekáme na jemno, lečo scedíme, sýr nastrouháme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme maso, zprudka orestujeme, zaprášíme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přidáme lečo, feferonku, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Guláš rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem.

  • 3

    Guláš podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu