Mečoun v omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 plátek Filé z mečouna
  • 0.25 l Vývar rybí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 0.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 37.2 mg
  • Draslík 103.1 mg
  • Vláknina 4851 mg
  • Vitamín A 4851 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a nasekáme cibuli. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a osmahneme ji. Poprášíme ji kari, přilijeme rybí vývar a smetanu, vše promícháme. Necháme vařit 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, cukr a přimícháme kokos. Omáčku udržujeme teplou.

  • 2

    Plátky z mečouna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme v pánvi máslo a osmahneme na něm rybu 6 minut.

  • 3

    Na talíře rozložíme mečouna a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu