Cibulovo-sýrový quiche
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 29 g
- Sodík 168 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 118.3 mg
- Draslík 129.5 mg
- Vláknina 4349.9 mg
- Vitamín A 4349.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve utvoříme drobenku z mouky, 140g másla a špetky soli. Přidáme 8lžic studené vody a vypracujeme těsto. Necháme půl hodiny vychladit v lednici.
-
2
Poté na pomoučeném vále rozválíme těsto na plát a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Zatlačíme k okrajům tak, aby vznikla miska a necháme ještě 20min chladit.
-
3
Troubu předehřejeme na 200C.
-
4
V kastrolu rozpustíme máslo a na středním plameni v něm zahříváme cibuli nakrájenou na půlkolečka, až zkaramelizuje. Poté odstavíme. Dno těsta propíchneme vidličkou, pečeme 20min zakryté pečicím papírem a poté ještě 10min odkryté.
-
5
V míse rozšleháme vejce, přidáme smetanu, připravenou cibuli, polovinu sýra, ochutíme solí a pepřem. Směs naneseme na korpus, posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a pečeme cca 25min.
-
6
Koláč necháme vychladnout ve formě, poté vyklopíme a podáváme.