Cibule ve smetanové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 771 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 69 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 340.1 mg
- Draslík 317.3 mg
- Vláknina 6917.1 mg
- Vitamín A 6917.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na silné nudličky, žloutky rozšleháme, petrželovou nať nasekáme najemno.
-
2
Cibuli spaříme ve vroucí vodě, necháme okapat a osmažíme dorůžova na másle.
-
3
V rendlíku připravíme světlou jíšku z mouky a másla. Do jíšky zašleháme smetanu a alespoň 15 minut vaříme za častého míchání na mírném plameni. Poté omáčku přecedíme do čistého kastrolu, přidáme cibuli, osolíme, opepříme, zašleháme žloutky a necháme prohřát. Nevaříme, aby se nám žloutky nesrazily.
-
4
Před podáváním zdobíme posekanou petrželovou natí.