Tapiokový puding

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Cukr krupice
  • 115 g Tapioka
  • 475 ml Voda pitná
  • 250 ml Kokosové mléko
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 23.2 mg
  • Vláknina 1050 mg
  • Vitamín A 1050 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tapioku nasypeme do mísy, zalijeme horkou vodou a namáčíme cca 60 minut, až změkne a nabobtná. Scedíme a odložíme.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu 475 ml vody, přisypeme cukr a sůl a mícháme do rozpuštění. Poté přidáme tapioku, přilijeme kokosové mléko a na mírném ohni necháme zvolna vařit cca 10 minut. Tapioka musí být průsvitná.

  • 3

    Puding rozdělíme do misek, dozdobíme najemno nastrouhanou kůrou z limetky a teplý podáváme. Můžeme posypat i strouhaným kokosem.

Komentáře k receptu