Sýrové řezy pro gurmány
Suroviny
- 100 g Sýr Almette
- 8 ks Jahody zahradní
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř citronový
- 4 plátek Sýr Eidam cihla 40%
- 12 plátek Chléb toastový
- 4 plátek Sýr Čedar
- 5 polévková lžíce Džem jahodový
- 3 polévková lžíce Řeřicha
- 3 polévková lžíce Fenykl čerstvý
- 4 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 19 g
- Sodík 896 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 343.4 mg
- Vláknina 12813.4 mg
- Vitamín A 12813.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Větší jahody i se zeleným okvětím omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Nať z čerstvého fenyklu a řeřichu omyjeme. Nať fenyklu pokrájíme a řeřichu jen natrháme.
-
2
Připravíme lehký krém: do misky dáme majonézu Hellmans, smetanový sýr Almette, 2 špetky soli, citrónový pepř a vše vyšleháme.
-
3
Z 12 plátků toastového chleba odřežeme kůrku. 4 plátky potřeme 1/2 krému. Na každý plátek položíme plátek sýru (Eidam), potřeme je polovinou jahodového džemu, posypeme řeřichou a zakryjeme dalšími plátky sýru (Čedar).
-
4
Takto připravené plátky chleba zakryjeme dalšími plátky chleba a postup zopakujeme. Jen místo řeřichy použijeme fenyklovou nať.
-
5
Každý sendvič rozkrájíme na 4 stejné díly, každý ozdobíme polovinou jahody, propíchneme párátkem a servírujeme.