Zapečená telecí játra s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 45 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 689 mg
- Draslík 809.5 mg
- Vláknina 5126.1 mg
- Vitamín A 5126.1 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, rozkrájíme na osminky a vykrájíme jádřince, cibuli nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Játra očistíme, nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, mírně naklepeme a obalíme v mouce.
-
2
Játra usmažíme z obou stran na oleji, vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme máslo a zpěníme na něm cibuli, přidáme jablka a společně na mírném plameni dusíme.
-
3
Játra osolíme, opepříme, poklademe jablečnou směsí, posypeme petrželovou natí a v předehřáté troubě zapečeme.