Vejce s řeřichovou majonézou
Suroviny
- 100 g Hellmann's Majonéza originál
- 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 12 ks Vejce slepičí
- 12 ks Olivy nakládané
- 3 špetka Sůl mořská
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Řeřicha
- 1 polévková lžíce Meduňka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 973 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 101 g
- Sodík 7071 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 736 mg
- Draslík 434 mg
- Vláknina 28423 mg
- Vitamín A 28423 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 17.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu vodu, ponoříme do ní čerstvá vejce a vaříme je 9-10 minut natvrdo.
-
2
Mezitím omyjeme snítky bylinek: řeřichu, petrželku, meduňku, kopr. Řeřichu nakrájíme nadrobno. Z ostatních bylinek otrháme drobné lístky a odložíme je na ozdobu. Zelené olivy s papričkou rozkrájíme na poloviny.
-
3
Uvařená vejce zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a rozpůlíme. Poloviny bílků poklademe na mísu. Žloutky vyjmeme, dáme do misky a vyšleháme je dohladka s majonézou Hellmans, mořskou solí, citronovou šťávou a bílým pepřem.
-
4
Do vyšlehané majonézy zamícháme řeřichu, dáme ji do cukrářského sáčku a směsí ozdobně naplníme půlky vajec. Ozdobíme je snítkami bylinek, olivami a servírujeme.