Tagliatelle se žampionovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1111 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 65 g
- Sodík 1031 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 35.1 mg
- Draslík 1068.4 mg
- Vláknina 11778.8 mg
- Vitamín A 11778.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.
-
2
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, překrojíme a nakrájíme též na plátky.
-
3
Rozpálíme pánev. Slaninu nakrájíme na nudličky a vložíme na pánev, kde ji vyškvaříme. Ke slanině přidáme cibli a dosklovita osmahneme.
-
4
Poté přidáme žampiony a dusíme do úplného vyvaření tekutiny.
-
5
Na pánev k žampionům přidáme creme fraiche a vývar, promícháme a společně povaříme dalších 5 minut. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
-
6
Opláchneme bazalku, osušíme ji, otrháme lístky a pokrájíme je na nudličky. Takto připravenou bazalku vmícháme do omáčky těsně před podáváním.
-
7
Uvařené těstoviny upravíme na talíře. Podáváme přelité žampionovou omáčkou a posypané strouhaným parmezánem.