Grilovaný rostbíf s ořechovým dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 30 g Okurky nakládané
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 8 g Sůl
  • 4 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 200 g Rukola
  • 30 g Tymián čerstvý
  • 20 g Kapary
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.2 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 723 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1385 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 1097.3 mg
  • Vláknina 7507.5 mg
  • Vitamín A 7507.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí rostbíf naklepeme, potřeme olejem, nasolíme, opepříme, posypeme tymiánem a grilujeme 8 minut z každé strany. Potom zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.

  • 2

    Do mixéru vložíme ořechy, nakládané okurky, prolisovaný česnek, kapary, petrželovou nať, sůl, pepř a olej a vše rozmixujeme dohladka.

  • 3

    Maso vybalíme z alobalu, nakrájíme na slabé plátky a rozložíme na talíře. Ozdobíme listy rukoly a přelijeme ořechovým dipem.

Komentáře k receptu