Tarhoňa - bezmasé jídlo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 1 ks Sýr smetanový tavený 45%
  • 1 ks Těstoviny čtyřvaječné
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Vegeta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 757 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 30.5 mg
  • Vláknina 539.8 mg
  • Vitamín A 539.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dle návodu uvaříme těstoviny a necháme nabobtnat ve vařící vodě.

  • 2

    Poté scedíme do mísy.

  • 3

    Do hrnce vlijeme šlehačku a přidáme hermelín i tavený sýr.

  • 4

    Přivedeme k varu, ztlumíme teplotu a mícháme až se sýr rozpustí a vznikne omáčka.

  • 5

    Opepříme a přidáme špetku vegety.

  • 6

    Vmícháme pažitku.

  • 7

    Scedíme těstoviny a zalijeme hustou omáčkou.

  • 8

    Ozdobíme pažitkou.

Komentáře k receptu