Salát z grilované dýně a sýru feta

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Ořechy vlašské
  • 6 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 100 g Sýr Feta
  • 120 g Roketa
  • 10 ml Ocet Sherry
  • 40 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 kg Dýně Hokkaidó
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 187 mg
  • Vláknina 11504 mg
  • Vitamín A 11504 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni rozpůlíme, semena vydlabeme, zbytek nakrájíme na 1 cm silné plátky a vložíme do mísy. Přidáme silná kolečka červené cibule. Zalijeme olejem, osolíme, opepříme.

  • 2

    Dýni dáme na gril, 10 minut opékáme z obou stran a na posledních 5 minut přidáme cibuli. Ogrilované vložíme zpět do mísy, přidáme listy rokety a nakrájený sýr feta, nasekané vlašské ořechy, podle chuti sůl a pepř a promícháme. Před podáváním pokapeme sherry octem.

Komentáře k receptu