Marinovaná vepřová kolena pečená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Hořčice kremžská
  • 100 g Sádlo vepřové škvařené
  • 60 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 800 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2.5 kg Vepřové koleno
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 843 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 20.2 mg
  • Vláknina 366.5 mg
  • Vitamín A 366.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s hořčicí, s 60 g nerozpuštěného sádla, solí, pepřem a pivem umícháme marinovací pastu. Kolena očistíme, na kosti několikrát nařízneme kůži a kolena potřeme marinovací pastou. Kolena necháme 24 hodin marinovat.

  • 2

    Marinovaná kolena vložíme na zbytek sádla do pekáče, opečeme prudce na sporáku. Poté podlijeme vodou a v předehřáté troubě dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.

Komentáře k receptu