Kuře na medu s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 25 g Mandle
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 222.5 mg
  • Draslík 593.6 mg
  • Vláknina 1224.2 mg
  • Vitamín A 1224.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, rozdělíme na porce, důkladně potřeme částí citronové šťávy a osolíme.

  • 2

    V rozehřátém pekáči rozpustíme máslo a smícháme ho s medem a zbylou citronovou šťávou. Do pekáče dáme porce kuřete, podlijeme vodou a dáme péct do předehřáté trouby. Po 10 minutách pečení snížíme teplotu, kuře pečeme přibližně 1 hodinu a během pečení potíráme vypečenou šťávou.

  • 3

    Zatímco se kuře peče, spaříme mandle, oloupeme je a nasekáme najemno.

  • 4

    Upečené porce kuřete na servírovacím talíři lehce posypeme zázvorem a nasekanými mandlemi.

Komentáře k receptu