Lívance ze žitné mouky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka žitná
  • 15 g Droždí
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Omáčka tatarská
  • 200 g Rostbíf
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kapie
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 5 dl Mléko kysané acidofilo 1%
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 766 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 128.7 mg
  • Draslík 628.9 mg
  • Vláknina 1618 mg
  • Vitamín A 1618 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo položíme do pánvičky, roztopíme, necháme vychladnout, ale ne ztuhnout. Mouku vysypeme do misky, rozdrobíme do ní droždí, přisypeme kypřící prášek a promícháme. Potom rozklepneme celé vejce, vylijeme připravené roztopené máslo, mléko, sůl, ještě jednou promícháme a těsto odložíme na 14 minut odpočinout.

  • 2

    Olejem zlehka potřeme pánev, rozpálíme ho, lžící pokládáme těsto do tvaru kolečka a z obou stran dozlatova pečeme lívance, které až do podávání udržujeme teplé.

  • 3

    Upečené lívance aranžujeme na mělké talíře, na každý lívanec položíme lžící tatarské omáčky, plátek rostbífu a na vrch položíme nakrájenou kyselou okurku a kapii. Takto připravené porce ihned podáváme.

Komentáře k receptu