Bůček na šalvěji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 235 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 60 g Šalvěj čerstvá
  • 60 ml Olej olivový
  • 20 stroužek Česnek
  • 4 dl Voda pitná
  • 2 kg Vepřový bok
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1871 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 188 g
  • Sodík 1405 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 240 mg
  • Draslík 790.8 mg
  • Vláknina 8760 mg
  • Vitamín A 8760 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu stroužků česneku necháme neoloupaných a rozložíme na dno pekáče. Do vepřového boku uděláme zářezy a vetkneme do nich druhou polovinu česnekových stroužků, které jsme si oloupali. Vepřový bok potřeme olejem a vydatně osolíme, vložíme do pekáče na česnek kůží dolů, zakryjeme alobalem a pečeme pozvolna 3 hodiny na 160 stupňů. Poté ho otočíme, zasypeme nasekanou šalvějí, podlijeme vodou, zvýšíme teplotu na 180 stupňů a pečeme dalších 40 minut, dokud není zlatý a křupavý.

Komentáře k receptu