Jahodová zemlbába
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 78 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 625.6 mg
- Draslík 262.3 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko a smetanu v hrnci přivedeme téměř k varu, odstavíme a necháme vychladnout. V míse našleháme žloutky, cukr a vanilkovou tresť a pozvolna za stálého šlehání přiléváme mléko se smetanou.
-
2
Do vymazaného pekáče naklademe plátky vánočky, zalijeme mléčnou směsí, posypeme hrozinkami a poklademe půlkami jahod. Vše posypeme vanilkovým cukrem a dáme zapéct do středně vyhřáté trouby na 20 minut.