Hovězí závitky s vejci a brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 200 g Slanina vepřová
  • 30 g Hořčice plnotučná
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Brambory
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 500 ml Voda pitná
  • 400 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 871 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 267.2 mg
  • Draslík 430.9 mg
  • Vláknina 3386.5 mg
  • Vitamín A 3386.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  • 3

    Plátky masa rozklepeme dotenka. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno.

  • 4

    V míse promícháme brambory s vařenými vejci, přidáme syrové vejce a promícháme. Plátky osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a bramborovou náplní. Plátky zavineme a upevníme jehlami a jemně obalíme v mouce.

  • 5

    V rendlíku zpěníme slaninu s cibulí, vložíme závitky, ze všech stran osmažíme a podlijeme vývarem. Dusíme pod poklicí, až je maso měkké. Během dušení maso obracíme.

  • 6

    Závitky podáváme s nepřecezenou šťávou.

Komentáře k receptu