Hovězí závitky s vejci a brambory
Suroviny
- 800 g Hovězí maso zadní
- 200 g Slanina vepřová
- 30 g Hořčice plnotučná
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 200 g Brambory
- 600 ml Hovězí vývar základní
- 500 ml Voda pitná
- 400 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 29 g
- Sodík 871 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 267.2 mg
- Draslík 430.9 mg
- Vláknina 3386.5 mg
- Vitamín A 3386.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme nadrobno.
-
3
Plátky masa rozklepeme dotenka. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno.
-
4
V míse promícháme brambory s vařenými vejci, přidáme syrové vejce a promícháme. Plátky osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a bramborovou náplní. Plátky zavineme a upevníme jehlami a jemně obalíme v mouce.
-
5
V rendlíku zpěníme slaninu s cibulí, vložíme závitky, ze všech stran osmažíme a podlijeme vývarem. Dusíme pod poklicí, až je maso měkké. Během dušení maso obracíme.
-
6
Závitky podáváme s nepřecezenou šťávou.