Pappardelle s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Těstoviny Pappardelle
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 125 ml Víno bílé
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 špetka Pepř cayenský
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 652 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 63.4 mg
  • Draslík 560.7 mg
  • Vláknina 11259.5 mg
  • Vitamín A 11259.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pappardelle uvaříme v dostatečném množství vroucí vody ochuceném polovinou dávky soli. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Udržujeme je v teple.

  • 2

    Očistíme pórek, omyjeme ho a nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a kloboučky oddělíme od nožiček. Kloboučky nakrájíme na tenké plátky, nožičky na tenká kolečka.

  • 3

    Ve velké pánvi rozpálíme máslo, přidáme pórek a houby a za stálého míchání je na silném ohni podusíme zhruba 5 minut. Směs dochutíme zbylou solí a pepřem - cayenským i černým. Přilijeme bílé víno a smetanu. Omáčku promícháme a povaříme na mírném ohni 6 - 8 minut. Poté ji dochutíme muškátovým oříškem.

  • 4

    K omáčce přidáme uvařené pappardelle a směs přendáme na předem nahřáté talíře a podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu