Tagliatelle s paprikami a limetkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Tagliatelle
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 154 mg
  • Vláknina 3030.3 mg
  • Vitamín A 3030.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Papriku omyjeme, překrojíme napůl a zbavíme jader. Slupkou nahoru je vložíme na plech a dáme pod gril do trouby. Pečeme, dokud slupka nezačne černat a nezačnou se na ní tvořit puchýřky. Poté papriky vyjmeme a pod vlhkou utěrkou necháme vychladnout. Z vychladlých paprik sloupneme slupku a dužinu nakrájíme na asi 2 cm široké proužky.

  • 3

    Chilli papričku omyjeme, překrojíme napůl, zbavíme jader a nakrájíme na nudličky. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželku opláchneme, osušíme a najemno nasekáme.

  • 4

    Na pánvi rozpálíme máslo, vložíme česnek a chilli papričku a 1-2 minuty je podusíme. Poté přidáme papriky a dochutíme solí a pepřem. Na závěr přimícháme nasekanou petrželku.

  • 5

    Limetku omyjeme a nakrájíme na plátky. Uvařené těstoviny upravíme na talíře, přidáme papriky. Podáváme pokapané limetkovou šťávou a s plátkem limetky.

Komentáře k receptu