Tagliatelle s paprikami a limetkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 19 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 154 mg
- Vláknina 3030.3 mg
- Vitamín A 3030.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
-
2
Papriku omyjeme, překrojíme napůl a zbavíme jader. Slupkou nahoru je vložíme na plech a dáme pod gril do trouby. Pečeme, dokud slupka nezačne černat a nezačnou se na ní tvořit puchýřky. Poté papriky vyjmeme a pod vlhkou utěrkou necháme vychladnout. Z vychladlých paprik sloupneme slupku a dužinu nakrájíme na asi 2 cm široké proužky.
-
3
Chilli papričku omyjeme, překrojíme napůl, zbavíme jader a nakrájíme na nudličky. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželku opláchneme, osušíme a najemno nasekáme.
-
4
Na pánvi rozpálíme máslo, vložíme česnek a chilli papričku a 1-2 minuty je podusíme. Poté přidáme papriky a dochutíme solí a pepřem. Na závěr přimícháme nasekanou petrželku.
-
5
Limetku omyjeme a nakrájíme na plátky. Uvařené těstoviny upravíme na talíře, přidáme papriky. Podáváme pokapané limetkovou šťávou a s plátkem limetky.