Pappardelle se smrži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Smrže čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 400 g Těstoviny Pappardelle
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.8 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Garam masala
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 25.6 mg
  • Vláknina 10765.7 mg
  • Vitamín A 10765.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokud máme sušené smrže, zalijeme je 3 dl vlažné vody a na 30 minut odložíme stranou, aby změkly. Čerstvé smrže namočíme do studené vody. Houby důkladně omyjeme, větší kousky podle potřeby překrojíme napůl nebo na čtvrtky. Omyté a nakrájené houby rozložíme na utěrku a necháme dobře okapat.

  • 2

    Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Připravíme si hrnec, ve kterém rozpálíme máslo, přidáme smrže a 10 minut je dusíme. K podušeným smržům postupně přidáváme smetanu a masalu a dusíme do zhoustnutí smetany. Citron omyjeme, osušíme a z půlky vymačkáme šťávu. Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

  • 4

    Uvařené těstoviny přidáme ke smržům, promícháme a prohřejeme. Těstoviny upravíme na předem nahřáté talíře a podáváme.

Komentáře k receptu