Pappardelle se smrži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 16 g
- Sodík 423 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 25.6 mg
- Vláknina 10765.7 mg
- Vitamín A 10765.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 70.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pokud máme sušené smrže, zalijeme je 3 dl vlažné vody a na 30 minut odložíme stranou, aby změkly. Čerstvé smrže namočíme do studené vody. Houby důkladně omyjeme, větší kousky podle potřeby překrojíme napůl nebo na čtvrtky. Omyté a nakrájené houby rozložíme na utěrku a necháme dobře okapat.
-
2
Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
-
3
Připravíme si hrnec, ve kterém rozpálíme máslo, přidáme smrže a 10 minut je dusíme. K podušeným smržům postupně přidáváme smetanu a masalu a dusíme do zhoustnutí smetany. Citron omyjeme, osušíme a z půlky vymačkáme šťávu. Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
-
4
Uvařené těstoviny přidáme ke smržům, promícháme a prohřejeme. Těstoviny upravíme na předem nahřáté talíře a podáváme.