Thajský pikantní salát
Suroviny
- 50 g Ořechy burské pražené
- 90 g Sýr sójový - Tofu
- 50 g Špenát listový čerstvý
- 90 g Nudle skleněné
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 0.28 kávová lžička Olej olivový
- 2 ks Celer - nať
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika červená
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 hrst Máta
- 2 stroužek Česnek nakládaný
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 9 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 436.2 mg
- Vláknina 11600.2 mg
- Vitamín A 11600.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenátové listy nasekáme nadrobno. Okurku, nať celeru, mrkev, rajčata bez semínek a červenou papriku nakrájíme na menší kostičky a přidáme ke špenátu. Posypeme najemno pokrájenými mátovými lístky a důkladně promícháme.
-
2
Nudle necháme cca 3 minuty namáčet ve vroucí vodě, poté scedíme, necháme okapat a nůžkami nastříháme na kousky. Vmícháme k zeleninové směsi.
-
3
Připravíme zálivku. Do hrnce vložíme nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek, přidáme sójovou omáčku, citronovou šťávu, cukr, přilijeme vodu a za stálého míchání zahříváme, až se cukr rozpustí. Vmícháme najemno nakrájený nakládaný česnek a lžíci nálevu, přisypeme nahrubo nasekané arašídy, nadrobno pokrájené a na lžičce oleje osmažené tofu a nasucho pražená sezamová semínka.
-
4
Zeleninovou směs s nudlemi přemístíme na mísu, přelijeme pikantní zálivkou, důkladně promícháme a ihned podáváme.