Zapečené brambory s trojím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1447 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 70.4 mg
- Draslík 842.8 mg
- Vláknina 9672.5 mg
- Vitamín A 9672.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Co největší brambory, nejlépe rané, pořádně omyjeme a ze všech stran propícháme vidličkou. Rozložíme na pekáč, potřeme olejem, osolíme, opepříme a dáme do středně vyhřáté trouby péct na hodinu. Slupka by měla být křupavá a vnitřek měkký.
-
2
Zatím na pánvi vyškvaříme slaninu a na tuku z ní osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Téměř vychladlé brambory rozpůlíme a půlky opatrně vydlabeme. Vydlabanou hmotu dáme do mísy, přidáme slaninu s cibulí, máslo, smetanu, nasekanou petrželku a větší část všech nastrouhaných sýrů, dokonale promícháme.
-
3
Směsí naplníme vydlabané půlky, posypeme zbylým sýrem a dáme do středně vyhřáté trouby zapéct na 15 minut. Podáváme ozdobené petrželkou.