Tagliatelle s pečeným lilkem a ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 400 g Tagliatelle
  • 100 g Ricotta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Šalotka
  • 0.5 hrst Pažitka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 10.3 mg
  • Draslík 512.4 mg
  • Vláknina 8868.3 mg
  • Vitamín A 8868.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 250°C (horkovzdušnou na 200°C). Omyjeme lilky, očistíme je a osušíme. Jeden dáme prozatím stranou, druhý potřeme polovinou oleje, propícháme vidličkou a vložíme do trouby, kde ho pečeme přibližně 30 minut, dokud slupka nezčerná. Poté ho vyjmeme, rozkrojíme a vyškrábeme dužinu. Oloupeme stroužky česneku, šalotku oloupeme, omyjeme a spolu s česnekem, dužinou z lilku, citronovou šťávou a olivovým olejem vše rozmixujeme na jemné pyré. Vmícháme jogurt, dochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Rozdrobíme ricottu, lilek, který jsme na začátku dali stranou, pokrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje, vložíme plátky lilku a z obou stran lehce osmažíme.

  • 3

    Uvařené nudle scedíme a necháme okapat. Opláchneme pažitku, osušíme a nasekáme na jemno. Těstovny, lilek a sýr smícháme, upravíme na talíře, přelité omáčkou a posypané pažitkou podáváme.

Komentáře k receptu