Grilované jehněčí s opékanými fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 2.4 g Máslo čerstvé
  • 9 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Cibulka jarní
  • 300 g Jehněčí kotlety
  • 30 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1862 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 100.4 mg
  • Draslík 1462.2 mg
  • Vláknina 16375 mg
  • Vitamín A 16375 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme citronovou šťávu s olejem, solí a pepřem. Jehněčí kotlety naklepeme a potřeme vzniklou směsí, zakryjeme a necháme odpočívat.

  • 2

    Mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory, necháme je vařit v osolené vodě na mírném ohni asi 15 minut a přidáme k nim zelené fazolové lusky a vaříme ještě 5 minut, až jsou brambory měkké. Slijeme a necháme vychladnout.

  • 3

    Jehněčí kotlety grilujeme 4 minuty z každé strany, průběžně potíráme marinovací směsí. Na pánvi rozpálíme máslo a brambory spolu s fazolovými lusky krátce opečeme. Kotlety podáváme položené na porci brambor a ozdobené několika kolečky jarní cibulky.

Komentáře k receptu