Pečený losos s rajčatovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 7 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 763.9 mg
- Vláknina 1719.4 mg
- Vitamín A 1719.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčatovou nádivku připravíme smícháním 2 zralých rajčat, 1 malé červené cibulky, 1 lžičky citronového pepře, 80 g nakrájeného čerstvého koriandru, 80 g nakrájené čerstvé máty, 1 lžíce olivového oleje a 1 lžíce citronové šťávy. Rajčata, cibulku, koriandr a mátu nakrájíme nadrobno.
-
2
Čerstvého lososa o váze asi 1,5 kg, rozřízneme, dobře propláchneme pod tekoucí studenou vodou, vysušíme papírovou utěrkou a potřeme směsí olivového oleje s citronovou šťávou. Potřenou rybu položíme na alobal s pečícím papírem a připravenou rajčatovou nádivkou vyplníme břišní dutinu, spojíme párátky nebo sešijeme kuchyňskou nití.
-
3
Rybu s nádivkou položíme na plech a pečeme 50-60 minut v troubě předehřáté na 180°C. Losos zůstane uprostřed růžový. Z upečeného lososa vytáhneme párátka nebo nitě a položíme na předehřátou mísu.