Tagliatelle s artyčoky
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
- 100 g Rajčata sušená sterilovaná
- 50 g Oříšky piniové
- 400 g Tagliatelle
- 100 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Chilli paprička sušená
- 4 ks Tymián čerstvý
- 0.5 hrst Bazalka
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 1 balení Artyčoky sterilované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 892 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 44 g
- Sodík 501 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 1216.4 mg
- Vláknina 30920 mg
- Vitamín A 30920 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 113.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme česnek a nadrobno ho nakrájíme. Připravíme si pánev, na kterou rozdrobíme chilli papričky a spolu s česnekem a s 1 lžící olivového oleje je 2 - 3 minuty osmahneme. Pánev s chilli papričkou stáhneme z plotny, ze zbylého olivového oleje odebereme 2 lžíce stranou a zbytek promícháme na pánvi s papričkou a česnekem.
-
2
Otevřeme konzervu artyčokových srdíček a necháme je okapat v cedníku. Poté je překrájíme na půlky. Tyminán a bazalku opláchneme a necháme okapat, otrháme lístky, které nasekáme. Sušená rajčata vyjmeme z nálevu a nakrájíme je na kostičky. Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Připravíme si teflonovou pánev, na které bez oleje opražíme piniové oříšky.
-
3
Odložené 2 lžíce olivového oleje rozpálíme na pánvi a přidáme artyčoky, které ze všech stran 4 - 5 minut smažíme. Poté přidáme rajčata nakrájená na kostičky, těstoviny a vše podusíme zhruba 2 minuty. Poté přimícháme olej s osmahnutým česnekem a papričkou, piniová semínka a dochutíme solí. Nastrouháme parmezán.
-
4
Těstoviny upravíme na talíře a podáváme s bazalkou, tymiánem a strouhaným parmezánem.