Italský chlebový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Rajčata
  • 6 krajíc Chléb konzumní
  • 40 ml Ocet vinný
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 305.1 mg
  • Vláknina 4354.8 mg
  • Vitamín A 4354.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chléb nakrájíme či natrháme na kousky o velikosti sousta a rozložíme je na plech. Přidáme na nudličky pokrájenou papriku a pokapeme vše olejem. Vložíme do trouby, pečeme 15 minut při teplotě 180 stupňů.

  • 2

    Mezitím si připravíme zálivku. Do mísy dáme lžičku oleje, ocet, cukr a pepř. Přisypeme kolečka cibule a pořádně zamícháme. Poté přidáme nakrájená rajčata, nasekané kapary, opět promícháme.

  • 3

    Do mísy se salátem vložíme upečený chléb s paprikou, promícháme a necháme vychladit.

Komentáře k receptu