Kachna se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kachna mražená
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Jalovec
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 8315 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 1127 g
  • Sodík 1070 mg
  • Bílkoviny 273 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 142 mg
  • Draslík 374.2 mg
  • Vláknina 13772 mg
  • Vitamín A 13772 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 182.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu vykucháme, odstraníme tuk z břicha a vypláchneme zředěným octem. Slaninu nakrájíme na drobno, vyškvaříme, přidáme máslo,

  • 2

    na tenké plátky cibuli a kořenovou zeleninu.

  • 3

    Vložíme celou nebo na porce pokrájenou kachnu. Osolíme, okořeníme a dusíme, podlitou, doměkka.

  • 4

    Maso vyndáme, šťávu zahustíme smetanou s moukou a povaříme. Omáčku přecedíme.

Komentáře k receptu