Kachna se smetanou
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kachna mražená
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Jalovec
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 8315 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 1127 g
- Sodík 1070 mg
- Bílkoviny 273 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 142 mg
- Draslík 374.2 mg
- Vláknina 13772 mg
- Vitamín A 13772 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 182.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu vykucháme, odstraníme tuk z břicha a vypláchneme zředěným octem. Slaninu nakrájíme na drobno, vyškvaříme, přidáme máslo,
-
2
na tenké plátky cibuli a kořenovou zeleninu.
-
3
Vložíme celou nebo na porce pokrájenou kachnu. Osolíme, okořeníme a dusíme, podlitou, doměkka.
-
4
Maso vyndáme, šťávu zahustíme smetanou s moukou a povaříme. Omáčku přecedíme.